Kata – Bemutatkozás

Miért vagyunk? Miért élünk? Mi a feladatunk? Konkrétan mi az én feladatom az életben?

Erre, és az ezekhez hasonló kérdésekre kerestem és keresem ma is minden nap a választ. Minden nap felteszem magamban a kérdést, hogy mit vár tőlem a mai nap? És próbálom felállítani azt a rendet, ha tetszik fontossági sorrendet, amivel legjobb tudásom szerint ma képes vagyok önmagam lenni. A válaszok mindig változnak, a sorrend folyton más, de egy bizonyos pontról nézve lassan összeáll az irány.

A keret, mely összefogja napjaimat hosszú ideje az egység keresésében rejlik. Arra tettem fel az életem, hogy mindig mindenhol törekedjek megtalálni az egységet, építeni a közösséget.

Már kisgyermekként olvastam, rendszeresen forgattam a Bibliát, keresve az ősök tudását. Idővel pedig minden – számomra elérhető – ősi szöveget, úgy mint, a Tao, a Korán, a Bhagavad Gíta, Védák, Smaragd tábla, Ji King és még sorolhatnám, olvastam el, olvasztottam magamban egységgé a tartalmukat. Lassan összeállt a kép, a bennük, bennünk rejlő közös, hasonló megtalálásával.

Keresésem közben számos iskolát, tanfolyamot végeztem el, számos mester, tanító kezei alatt változtam, tanultam. Néhány nevet, állomást kiemelve: Király István reiki; Gillich István természetgyógyászat, jóga; Tóth Lívia aviva jóga; Schirilla György jóga; Kovács Béla metafizika, Dr. Hoffmann Gergely metafizika, pszichoszomatika; Simonek Endre parapszichológia; Sárai Gábor természetgyógyászat, csikung; Koller Judit AMM terápia, waitankung és jóga; és ha lehet a sorrendben az első helyre tenném Mesterem Sri Sathya Sai Baba avatárt, akivel személyesen találkozhattam Indiában.

Segítőként dolgozom, ez a munkám, hivatásom. Ebben magamra találtam, s remélem a legjobb önmagam lehetek benne. Mesterem szavai hivatásom mottója lett: „A legértékesebb birtok a lelki egyensúly, s ez az az egy dolog, amit nem tudsz másoknak adni, még akkor sem, ha neked megvan. Mindenkinek a saját nehéz útján kell ezt megszereznie. De megmutathatod másoknak az utat, amelyben haladniuk kell, hogy a lelki egyensúlyt elérjék, és a lelki békét elnyerjék.”
Sri Sathya Sai Baba: Az egység istenség (kivonatok Sai Baba értekezéseiből)